Пожар избухна в жилищен блок в Бургас

0
Известен фотограф е пострадал, получил е сърдечен пристъп
Известен фотограф е пострадал, получил е сърдечен пристъп Видео: Флагман

Пожар избухна в блок 71 в бургаския квартал "Лазур".

Около 13:00 ч. гъсти облаци дим се разнасят от апартамент в 16-етажния блок. По сигнал на съседи е усетена остра миризма на пушек от жилище на 6-ия етаж, обитавано от семейство – съпруг и съпруга, съобщи "Флагман". Апартаментът е заключен.

По информация на бургаската медия, мъж на 67 години е пострадал. Той е известен фотограф, чиято фирма е популярна със заснемането на тържества. Той обаче е изведен от мястото на инцидента и се намира в коридора на шестия етаж. Отказва да бъде свален с носилка. Има сърдечен пристъп. Дъщеря му също настоява да не се премества.

Огънят е загасен, наводнени са обаче много от апартаментите от 8-ия етаж надолу. Докато се локализира мястото, откъдето излизал димът, се е наложило пожарникарите да вземат предпазни мерки. Кислородните бутилки не влязоха в употреба. Все още единият екип на Спешната помощ стои пред блока. Прави се проверка по етажите дали няма задушени хора.

Огънят е тръгнал именно от апартамента на фотографа на 6-ия етаж. Вътре той е бил сам, твърди, че е станало късо съединение в електрическата част на хладилника му.

Той не е бил в стаята, откъдето е лумнал огънят.

Съпругата му дори още не знае, че домът им е опустошен. В момента тя била на работа като служител на ресторант в Морската градина.

Обитателите на блока все още са навън. Има щети по коридора до последния етаж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари