Повечето руски сили са напуснали атомната централа в Чернобил заради облъчване

0
Войниците са се "паникьосали при първите признаци на заболяване", които "се появили много бързо", и са започнали да се подготвят за напускане, заяви "Енергоатом"
Войниците са се "паникьосали при първите признаци на заболяване", които "се появили много бързо", и са започнали да се подготвят за напускане, заяви "Енергоатом" Снимка: iStock

Руските войски са започнали да напускат атомната електроцентрала в Чернобил, след като войниците са били облъчени със значителни количества радиация при копаенето на траншеи на силно радиоактивен терен

 Това съобщи държавната енергийна компания на Украйна, цитирана от Асошиейтед прес и БТА

Украинската държавна ядреноенергийна компания "Енергоатом" каза днес, че по-голямата част от руските войски, установили контрол върху АЕЦ "Чернобил" след нахлуването в Украйна, са напуснали неработещата ядрена централа, предаде Ройтерс.

"Потвърдена е информацията, че окупаторите, завзели атомната електроцентрала "Чернобил" и други обекти в изключителната зона, са си тръгнали в две колони към украинската граница с Република Беларус", каза компанията, като добави, че "малък брой" руски войници са останали.

Според нея руските войски са се изтеглили и от близкия град Славутич, където живеят работниците от централата.

"Енергоатом", не даде информация за състоянието на войниците и за броя на засегнатите. Но заяви, че руснаците са се окопали в гората, която се намира в зоната на вече затворената централа, където през 1986 г. стана най-тежката ядрена катастрофа в света.

Войниците са се "паникьосали при първите признаци на заболяване", които "се появили много бързо", и са започнали да се подготвят за напускане, заяви "Енергоатом".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    oooh
    Големи фантазьори и лъжци тез укро-питеци, ти казвам....!!! Здраво инкасират от разпространяване на фейкове, задръстиха ми профилите от оферти, вече предлагат заплащане за разпространение на фейкове и в полски злоти, сещайте се къде са се инсталирали с тролските си ферми. Дано Русия да ги довърши по-скоро !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари