Повече от половината коменданти на Сурва 2024 напуснаха преди фестивала

9
Коменданти са хората, които насочват групите на площада
Коменданти са хората, които насочват групите на площада Снимка: Дарик / Георги Димитров

Коменданти са хората, които насочват групите на площада

Остават броени дни до началото на фестивала „СУРВА“ и той се тресе от напрежение и драми.

Над половината коменданти на фестивала /това са хората, които обикалят из площада и насочват групите – кой, кога, откъде, накъде минава/ са напуснали дни преди началото на Сурва 2024, съобщава „За Перник“. Причината е, че Община Перник е орязала хонорарите им на половина.

По времето на миналия кмет, комендантите са вземали около 900 лева за два дни и половина, което е около 300-400 лева дневно. Сега тази сума е сведена до 400 за редовите и 500 за началник коменданта.

9 от 15 коменданти обаче са се ядосали и не са се съгласили да работят при новите условия и са напуснали. Те са заменени с други, които сега се обучават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Water spirit
    Винаги е било така.... Някой трябва да прибере парите. Този , който работи , той не трябва да взема много , защото после ще се чуди какво да ги прави.
  • 0
    2
    Габдулла
    Сигурно съм параноик, но това не е ли програмиран удар върху българщината?! Прави се фино и безпардонно. Първо победителите от миналия фестивал ги унизиха и те се отказаха, а сега стюардите се гонят. Пак някой дебил ще си пълни джобовете на гърба на хората. Бил съм по много мероприятия и знам какво са обучени стюарди и какво е бардак и хаос. Ще каже някой, че парите са много. На тия ще отговоря веднага: Ами опитайте и тогава говорете!
  • 5
    1
    Тони
    Да искаш пари ,е нагло участието е морално задължение на всички, комерсиализация на народните обичаи е срамно,нека има награда за първите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари