Повече от 80 участници се включиха в турнира по стрелба с лък в Русе

0

Днес, в зала 2 на Спортен комплекс „Дунав“ беше открито 16-то издание на Международния турнир по стрелба с лък „Дунавски стрели“, организирано от Спортен клуб „Джамбо“.

Сред присъстващите бяха директорът на Общинско предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов, председателят на Федерацията по стрелба с лък Даниел Павлов и Йордан Джамбазов от русенския клуб „Джамбо“, които официално откриха турнира, както и видни треньори и състезатели.

В турнира, който ще продължи и утре, когато е официалното награждаване от 13 часа, участие взеха 86 състезатели от България и Румъния.

Те се състезават в две дисциплини – олимпийски и ловен стил, като са разделени в 4 категории – мъже, жени, младежи и девойки. Любопитен факт е, че тази година за първи път ще вземе участие толкова млада състезателка, 11-годишната Никол Георгиева от СК „Джамбо“, която благодарение на постигнатите високи резултати в стрелбата с лък се включва в тазгодишното издание на турнира.

От румънска страна записаните спортисти са от 2 клуба, като сред тях е и националния шампион на северната ни съседка Овидио Ахиле.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари