Повдигнаха обвинение срещу данъчния служител, задържан с подкуп

0
В подкупа от 600 лева парите са били белязани
В подкупа от 600 лева парите са били белязани

Задържаният мъж с инициали Я.Я. вече е повдигнато обвинение и ще прекара поне 72 часа в ареста

Прокуратурата твърди, че арестуваният преди ден данъчният служител е взел подкуп от 600 лв в централата на НАП в София, предаде Mediapool.bg

Според държавното обвинение той е приел парите в коридор на сградата на Централно управление на Национална агенция за приходите.

Прокуратурата обяснява, че 36-годишният Я.Я. е поискал чрез изнудване подкупа от земеделския производител А.Р. на 16 септември тази година при среща на пазара в “Младост 1“.

Данъчният обещал, че няма да затвори сергията на пазара, въпреки констатирано от него нарушение - неиздаване на касова бележка. Разследването по случая е започнато след получен сигнал от А. Р. за поискания подкуп. Данъчният бил арестуван в централата на НАП с дадените му пари. При извършения му обиск са намерени и иззети банкнотите, предварително белязани и описани.

При осветяване с ултравиолетова лампа на ръцете на Я.Я. те са показали, че той е докосвал белязаните пари.

"Случаят със задържания служител на „Фискален контрол“ е тежък удар върху авторитета на НАП, който градим със съвместните усилия на близо осем хиляди добросъвестни професионалисти. Ще окажем пълно съдействие на правоохранителните органи за изясняване на случая и справедливо наказание на виновните", каза в обръщение към всички служители на НАП шефът на агенцията Румен Спецов.

Той обещава, че ще бъде безкомпромисен спрямо всеки случай на корупция и опит да се руши общественото доверие в агенцията.

Недопустимо е служители на Агенцията да петнят труда на всички нас, които всеки ден доказваме лоялността и ангажираността си към организацията. Очаквам от всеки ръководител в агенцията да организира незабавно лична среща с екипа си, на която да бъдат обсъдени корупционните рискове и етичните стандарти, които очаквам занапред да се спазват безкомпромисно“, е казал още Спецов пред екипа на НАП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари