Повдигнаха обвинение на тираджията, причинил катастрофата със загинал на АМ „Тракия“

0
Обвиняемият е пуснат под парична гаранция от 5000 лева
Обвиняемият е пуснат под парична гаранция от 5000 лева Снимка: МВР

Обвиняемият е пуснат под парична гаранция от 5000 лева

Повдигнаха обвинение на шофьор на ТИР-а, причинил смърт на пътя. При инцидента на АМ „Тракия“ пострада тежко мъж, който по-късно почина в болницата.

Окръжна прокуратура - Пазарджик привлече като обвиняем Т.Д., на 54 г., за това, че на 20.12.2023 г. на автомагистрала „Тракия“, в района на км 67, в платното за движение от гр. София за гр. Пловдив, при управляване на товарен автомобил - влекач, марка „Ивеко“, с полуремарке, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на 48-годишния Г.Л., съобщиха от държавното обвинение.

На настоящия етап не са налични доказателства Т.Д. да е управлявал моторното превозно средство с превишена скорост. Пробите му за алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

Спрямо обвиняемия Т.Д. е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева. С постановление на наблюдаващия прокурор от 21.12.2023 г. му е наложена забрана за напускане на пределите на Република България. Постановено е и временно отнемане на свидетелството му за управление на автомобил от компетентния орган - отдел „Пътна полиция“ при ОД на МВР. Действията по разследването продължават.

Припомняме ви, че 48-додишният мъж е починал тази нощ в Отделението по анестезиология и интензивно лечение, където беше приведен след реанимационните мероприятия в Спешно отделение на МБАЛ - Пазарджик и възстановена сърдечна и дихателна дейност. че пострадалият беше приет в болницата с фрактури по тялото, частичен пневмоторакс и други тежки травми. Наложи се да му бъде ампутиран левият крак.

Общо седем бяха пострадалите при двете пътни произшествия. За лечение в УМБАЛ“ Свети Георги“ в Пловдив беше изпратено двегодишно дете.

Неговите близки са освободени за домашно лечение по тяхно желание, както и двамата полицаи, които бяха с леки наранявания, след като върху тях връхлита тежкотоварен автомобил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Аз
    После ще го търсим в Малта...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари