Потопът взе две жертви в Царево

0
Кметът на Царево: Двама души са загинали, вероятно жертвите са повече
Кметът на Царево: Двама души са загинали, вероятно жертвите са повече

Кметът на Царево: Двама души са загинали, вероятно жертвите са повече

Двама души са загинали при наводненията в Царево. Това съобщи кметът на града Георги Лапчев. Едната от жертвите е жена. По неофициални данни жертвите са повече, но тепърва ще се установяват фактите, допълни Лапчев. Повече информация се очаква на брифинг след заседание на кризисния щаб тази вечер. Полицията издирва трима души, за които има подаден сигнал, че са изчезнали след проливните дъждове в района на Царево. Към момента преливат реките Караагач и Ропотамо. Пътят след Созопол в посока юг е затворен, това съобщиха от полицията.

По-рано кметът на Царево Георги Лапчев също посочи, че търсят трима души, които по непотвърдена информация са отнесени от придошлата вода. Според очевидци те са стояли на мост, който е паднал, а колите им са отнесени от реката. Съобщава се за два засегнати автомобила.

„Имаме информация за трима души, които в момента издирваме. Нямаме на 100% потвърдена информация, но има очевидци, които твърдят, че един автомобил е паднал в реката. При друг очевидец се е случило нещо такова”, каза кметът.

"Щети от обилните валежи, които продължават почти денонощие, са нанесени на територията на цялата община Царево. Всички онези, които имаха нужда от това да бъдат евакуирани, са евакуирани. Шейсет души са настанени в кметството в с. Лозенец, а останалите са тук в града. Искам да помоля хората да се въздържат от пътуване, защото това не е препоръчително. В момента страховете за това да погледнем как са имотите, пречат на екипите. Имаме информация за трима изчезнали. Тази информация все още не е потвърдена. Имаме преливане на язовирните стени на двата язовира, които се намират на територията на община Царево, където е обявено бедствено положение", каза Лапчев.

По думите му към момента е създадена организация за доставка на помпи. "Едната идва от Стара Загора, другата от Варна. Надяваме се с тях да се намали натискът върху язовирните стени. Искам да подчертая, че те не са компрометирани", посочи кметът на Царево.

Областният управител на Бургас също потвърди, че язовирите „Ясна поляна” и „Хаджи Яне” преливат. „Положението не е съвсем критично, като са взети мерки и водата се изпуска. Поискани са помпи, за да се намали напрежението върху язовирните стени”, каза Пламен Янев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Дражева
    Бог да прости загиналите! Вероятно като се успокоят нещата ще бъде назначена комисия и образувана проверка, която да разследва! Обичайното, не да се действа превантивно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари