Потоп в Крумовград

0
Река Елбасан е излязла от коритото си в района на село Луличка и е заляла ниви
Река Елбасан е излязла от коритото си в района на село Луличка и е заляла ниви Снимка: Krumovgrad TV

Водата е отнесла част от основата на пътя за махала „Козино“ в село Звънарка

Проливен дъжд, продължил четири часа, предизвика наводнения в Крумовград.

Река Елбасан е излязла от коритото си в района на село Луличка и е заляла ниви, съобщава кметът на Крумовград Себихан Мехмед, предаде bTV.

Мостът в селото също е бил пред заливане, но след спирането на дъжда, нивото на реката е започнало да пада и рискът е отминал.

В село Пелин водата от планинските склонове е заляла незаконна постройка, в която е живеело семейство. Те са напуснали постройката навреме и не са пострадали, съобщи още кметът на Крумовград.

Водата е отнесла част от основата на пътя за махала „Козино“ в село Звънарка. В момента с помощта на техника се възстановява отнесената част на пътя. Превантивно се поставят и чували с пясък, за да се спре притока на вода.

Дъждът е започнал малко след 6 часа сутринта и е продължил до 10 часа. В момента три екипа на общината в Крумовград разчистват щетите. Няма обявено бедствено положение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари