Пострадалите в катастрофи се оказват в лабиринт след фалита на „Олимпик”

0
Обезщетения се бавят близо година след фалита на застрахователното дружество
Обезщетения се бавят близо година след фалита на застрахователното дружество Видео: bTV

Фалиралата застрахователна компания „Олимпик” се оказа - лабиринт за пострадалите при катастрофи. Вече година претърпелите инциденти на пътя се лутат между институциите в търсене към кого да предявят щетите си и да поискат обезщетения.

За последен път Таня Маринова и близките ѝ се качват в семейния автомобил на 28 юли. Тогава друга кола навлиза в насрещното платно и се удря челно в тях. При сблъсъка шофьорът, причинил катастрофата, загива. Семейството оцелява, но травмите са тежки. И не само физически.

Благодаря на Господ, че ни запази живи, но след катастрофата започна моето ходене по мъките. Трябва да си платя за един инцидент, за който нямам вина”, каза Таня Маринова пред bTV. Таня плаща от джоба си за собственото си лечението, както и за това на близките си. Причината – загиналият в катастрофата мъж е застрахован във фалиралата дни след катастрофата „Олимпик”.

Вече година Таня се лута между затворения офис на „Олимпик” в Русе и Гаранционния фонд, опитвайки да намери яснота към кого да предяви претенции. През това време се налага да плаща данък на колата си, която вече година е на трупчета.

Преговорите между Кипърския и Българския гаранционни фондове продължават. Когато приключат и след влизането в сила на решението на Кипърския съд заинтересованите страни ще бъдат информирани и редът за уреждане на щетите ще бъде обявен”, отговориха от Гаранционния фонд.

Единственият офис на „Олимпик” у нас е на над 300 км. от Таня. От там увериха, че вещо лице ще отиде на място до седмица и ще направи оценка на колата. Обезщетение семейството ще чака и за претърпените физически травми.

За Асоциацията на пострадалите при катастрофи подобен казус не е прецедент. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари