Постоянен арест за убиеца на пътя Плевен - Ловеч

1
30-годишният шофьор е завършил само седми клас и няма шофьорска книжка
30-годишният шофьор е завършил само седми клас и няма шофьорска книжка

30-годишният шофьор е завършил само седми клас и няма шофьорска книжка

Окръжният съд в Плевен остави за постоянно в ареста обвиняемия за тежката катастрофа с трима загинали на пътя Плевен – Ловеч. Това стана известно днес, след като бе разгледано искане на Окръжна прокуратура - Плевен за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "Задържане под стража" спрямо 30-годишния Г. Т.

Прокурорът по делото посочи, че обвиняемият е с 15 криминалистически регистрации, многократно е осъждан за различни престъпления като последната му наложена ефективна присъда е от 3 години, която е изтърпял през 2021 г.

В хода на заседанието стана известно още, че 30-годишният живее предимно в Германия, където работи, има три деца. Той е завършил само седми клас и няма шофьорска книжка. В мотивите си прокурорът подчерта, че у обвиняемия е изграден модел на поведение към нарушаване на обществения ред и има опасност, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, да се укрие и да извърши друго престъпление.

Пред съда Г.Т. заяви, че не е шофирал той лекия автомобил на 21 юли вечерта, а неговият братовчед, загинал в катастрофата. Той пожела да му бъде наложена по-лека мярка като домашен арест или парична гаранция, защото се нуждае от лечение и трябва да се грижи за децата си.

Определението на Окръжния съд в Плевен не е окончателно. То може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд - Велико Търново, в тридневен срок, считано от днес, предаде БТА.

Доволни сме от решението съда, защото по този начин се възпрепятства възможността обвиняемият да избяга в чужбина, каза пред съдебната зала Николета Вълева, братовчедка на загиналия в катастрофата моторист. Решението на съда бе подкрепено и от негов приятел Тихомир Стоянов, който изрази надежда, че мярката ще бъде потвърдена и от съда във Велико Търново, за да може обвиняемият да остане в ареста до началото на делото.

Катастрофата с три жертви на пътя Плевен - Ловеч, при разклона за село Ралево, стана на 21 юли вечерта. Пътният инцидент се разиграва след като "Мерцедес", управляван от 30-годишен неправоспособен шофьор, навлиза в насрещното движение и блъска с предната лява ъглова част, движещ се от Плевен към Ловеч, мотоциклет, управляван от 44-годишен мъж. При сблъсъка загива мотоциклетистът, 34-годишна пътничка на мотора, както и 28-годишен мъж, който се е возил в лекия автомобил. От извършеното химическо изследване на взетата кръвна проба от 30-годишния Г.Т. е установено, че той е управлявал автомобила с наличие на алкохол в кръвта 1,16 на хиляда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Мартин
    Мръсен долен мангал!!!
  • 3
    3
    Ако
    Този изверг го пуснат на свобода,значи наистина няма закони!!!!След дъжд качулка!Трябваше ли да убие,за да го задържите под постоянен арест????При условие,че бил хванат и преди!!Знам,че няма да получа отговори,затова спирам да пиша!!!!
  • 10
    2
    wtf
    "15 криминалистически регистрации, многократно е осъждан за различни престъпления" и си кара човека пиян без книжка, вероятно редовно. Какви са тия присъди? Последната 3 годишна ефективна. При наличие на толкова много присъди и престъпления последната е трябвало да бъде не 3 а 30 годишна ефективна. Аз разбирам да се дават малки присъди на хора съгрешили един път, ама на индивид който го прави постоянно и целенасочено не мога да разбера как му се дава такава присъда.
  • 10
    1
    Ами
    Как такава държава , с тия недъгави закони може да бъде приета в Шенген ?! Нас трябва от картата да ни изтрият ! Пияна мангуста с 15 присъди кара кола пиян , без книжка и т.н.,убива 3 човека и е невинен ... И във филмите не съм виждал такива циркове
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари