Поредни успехи за малките надежди на "Дунав"

1

От 7.04 до 10.04 в град Варна се проведе Държавно отборно и индивидуално първенство за деца до 13 години

В отборната надпревара и момчетата и момичетата завоюваха бронзовите медали.

При момчетата Роан Гочев, Берк Рида и само 9 годишния Кристиян Недев успяха да извоюват две победи в предварителните групи срещу “Марица Машстрой” Пловдив и “Надежда ” София с по 3:1, но загубиха от “Панагюрище” Панагюрище с 1:3. На полуфиналите миникадетите загубиха от бъдещите шампиони от “Комфорт” Варна с 0:3. В спор за бронзовите медали русенци отново срещнаха отбора на Панагюрище. Този път малките тенисисти взеха драматичен реванш. При отборен резултат 2:2 Роан Гочев успя да спечели с 3:2 и 17:15 в контра гейм срещу първата ракета на панагюрци, съобщиха от СКТМ "Дунав" - Русе.

При момичетата Лила Лъвчиева, Дзиаин Ванг и Мелиса Неджиатиева бяха в предварителна група с “Родопи” Момчилград/ станали по-късно шампионки/, “Две Могили” и “Надежда” София. Русенки започнаха отлично с две победи над “Надежда” и “Две Могили”. В спор за първото място в групата те загубиха много оспорвано от”Родопи” с 1:3. На полуфинал момичетата загубиха от “Комфорт” Варна след като поведоха с 1:0, но допуснаха обрат – 1:3. В спор за бронза русенки бяха безапелационни срещу “Златица” с 3:0.

След изиграването на отборните срещи започна и индивидуалната надпревара, на двойки и на смесени двойки. Берк Рида, бе поставен в схемата под номер две, но за влизане в осмицата загуби от вицешампиона Людмил Димитров /Комфорт/. Роан Гочев спечели предваротелната си група, направи две победи в основната схема, но загуби от бъдещия шампион Мирослав Шмидт от “Комфорт” Варна.

Кристииян Недев не успа да прескочи предварителните групи, но натрупа ценен опит в първото си състезание.

Лила Лъвчиева и Дзиаин Ванг достигнаха до четвъртфиналите, но загубиха съответно от Паула Вълчанова /Светкавица Търговище/ и Аня Симонян /Стоянстрой Пловдив/.

На двойки момчета Берк Рида в тандем с Тома Николаев/ Комфорт/ стигнаха да бронзови медали. На полуфинал те допуснаха неочаквана загуба от от Генчев/Генов.

При двойки момичета Лила Лъвчиева и Дзиаин Ванг загубиха драматично с 2:3 на полуфинал от Вълчанова/Енчева и останах с бронзови медали.

При смесените двойки Лила Лъвчиева и Виктор Димитров /Комфорт/ спечелиха вицешампионска титла. На финала те загубиха от Людмил Димитров /по-големия брат на Виктор Димитров от Комфорт/ и Нина Николова /Металик Перник/. Дзиаин Ванг си партнира с Тома Николаев /Комфорт/ и спечели бронз, след като срещнаха на полуфинал Димитров/Лъвчиева.

Ръководството на клуба благодари на УСШ Русе за подготовката на децата, за подкрепата на фирма “Доминекс Про” без която изявите и победите на малките тенисисти нямаше да бъдат възможни!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Русенец
    До номер 2-Не е необходимо да го пишеш, ако прочетеш статията, ще разбереш, че никъде не се споменава спорта. Идиот е добре да наричаш роднините си.
  • 2
    2
    до 1
    "Този път малките тенисисти взеха драматичен реванш. " Не винаги можеш да разбереш същината само от заглавието, нито пък да очакваш статиите да ги пишат като за идиоти.:)
  • 0
    1
    Русенец
    Толкова подробна информация, липсва само информацията за кой спорт става въпрос
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари