Полярна въздушна маса обхвана Румъния със слана, суграшица и сняг

0
В Букурещ от часове вали сняг на парцали
В Букурещ от часове вали сняг на парцали Снимка: Meteo Balkans / Facebook

В Букурещ от часове вали сняг на парцали

Полярна въздушна маса обхвана Румъния със слана и суграшица. Жълт код за опасно време е в сила за четири окръга на страната - Браила, Бузъу, Кълъраш и Яломица.

В Букурещ от часове вали сняг на парцали.

Очаква се да натрупа снежна покривка до шест-осем сантиметра, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология и допълват, че температурите са по-ниски като за началото на декември. В румънската столица градусите днес са около нулата, информира БТА.

Лошото време предизвика задръствания в центъра на града. Властите призовават водачите да карат с особено внимание и в районите на окръзите Арджеш, Брашов, Бузъу, Ковасна, Харгита, Прахова и Вранча.

Сняг ще продължи да вали в планините и в областта Молдова (Североизточна Румъния), където ще е най-студено. В останалата част от страната ще има смесени валежи от сняг и дъжд. Ще духа силен вятър.

Утре (8 декември) снегът и суграшицата ще започнат от югозападните райони, а вечерта ще се разпространят и в югоизточната част на страната. Валежи се очакват и през уикенда.

Градусите ще тръгнат отново нагоре от понеделник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари