Полша спира доставките на оръжие за Украйна

1
Страната ще се съсредоточи върху собственото си въоръжаване
Страната ще се съсредоточи върху собственото си въоръжаване

Страната ще се съсредоточи върху собственото си въоръжаване

Полша спира доставките на оръжие за Украйна, това е заявил премиерът на страната Матеуш Моравецки. По думите му, цитирани от Би Би Си, страната ще се съсредоточи върху собственото си въоръжаване.

Причината за ескалацията на напрежение между Киев и Варшава е т.нар. зърнена сделка, и отказът на Полша да внася украинско зърно, плодове и зеленчуци, предаде БНТ.

Междувременно - руска ракетна атака в Черниговска и Черкаска области. Жителите им са призовани да търсят укритие. Според Киев, към страната са изстреляни ракети "земя-въздух".

Според Москва, през изминалата нощ са унищожени 22 дрона - 19 в акваторията на Черно море и в района на Крим, и по един в Белгородска, Курска и Орловская области. Няма информация за жертви и материални щети.

Днес президентът Володимир Зеленски ще се срещне с американския си колега Джо Байдън във Вашингтон. Разговорът ще се проведе на фона на дебат в Конгреса за поредната финансова помощ на стойност милиарди долари, които администрацията на Байдън да предостави на Киев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -18
    7
    споко,
    всичко е свалено на 110%
  • -36
    6
    Истините ...
    Почти над цялата територия на Украйна е обявена въздушна тревога заради изстрелване на крилати ракети, съобщават ВВС Украйна, цитирани от Украинская правда. В 18:11 (съвпада с българското) ВВС съобщиха за ракетна заплаха в Херсонска, Николаевска и Кировоградска области, а по-късно и в Днепропетровска област. Впоследствие под заплаха от ракетна опасност се оказаха още Киевска, Житомирска, Черниговска,Виницка, Черкаска, Кировоградска, Сумска и Полтавска области. По-късно ВВС съобщиха, че група крилати ракети се движи в посока Кировоградска област. По-късно стана известно, че ракетите са насочени към Черкаси. От ВВС са подчертали, че посоката на движение може да се промени. От 18.30 часа тревогата е обявена в цяла Украйна, с изключение на Одеса. В 18:37 ВВС съобщават за навлизане на крилати ракети в района на Киев. В 18:45 ракетите са достигнали Виница.
  • 64
    5
    яяяяяяяяяяя,
    Укрите да не са взели Крим, че ZZданко трола се е възпалил толкова?!?
  • 32
    4
    ZZданко трола
    Само късокракия кремлински слабоумен сатрап може да продължава да опъва скъсания ластик и да си мисли, че това отново ще го оправи! ТероруZZстан вече е мръсна дума за целия нормален Свят! Слава на нашата братска Украйна!
  • -45
    3
    Теория за ластика
    Един ластик може да се разтяга до точно определен момент. После се къса и колкото и да го отпускаш си остава скъсан. Е, украинския клоун скъса ластика.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари