В Русе спират от движение автомобили заради силен шум

4
От утре започва и традиционната акция "Зима"
От утре започва и традиционната акция "Зима" Снимка: БГНЕС

От утре започва и традиционната акция "Зима"

Полицията е спряла от движение 15 превозни средства в Русе при спецоперация от началото на месеца. Причината е превишен шум от двигателите, който е над допустимите норми за градска среда, съобщи старши инспектор Стилиян Станев - началник на група в сектор "Пътна полиция" в крайдунавския град, предаде БТА.

Моторните превозни средства са спрени от движение до отстраняване на проблемите, а на шофьорите са съставени актове.

Станев обясни, че в спецоперацията участват служители на "Пътна полиция", агенция "Автомобилна администрация" и на Регионалната здравна инспекция.

Станев обяви, че от утре започва и традиционната акция "Зима". Тя е разделена на три етапа.

Станев призова шофьорите да подготвят автомобилите си за зимата, тъй като ще има нулева толерантност към нарушителите.

Той съобщи, че през изминалия период между 15 ноември 2022 г. и 31 март 2023 г. по пътищата в Русенско са регистрирани 391 пътни произшествия. От тях 116 са тежки - със 150 ранени и осем загинали. Основните причини за катастрофите са движение с несъобразена скорост, неспазване на дистанция и на предимство.

Най-аварийният път в областта е Русе-Бяла. По него са регистрирани 40 катастрофи с 20 ранени и петима загинали.

Станев коментира, че има ефект от монтираните преди около месец ограничителни колчета в няколко участъка от пътя, които ограничават рисковите изпреварвания на забранените за това места, тъй като броят на произшествията е намалял.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    ааа
    Те тия проверки се правят от 08;30 до 16;30 часа когато тия дето трябва да бъдат проверени спинкат докато тате проверява другите-и после докато тате хапва и пийва те пак са на пътя
  • 8
    3
    русенец
    А мотоциклети ще спират ли?
  • 8
    2
    Бай Чеп
    В момента ги чувам как се режат по бул.България, а съм на няколко километра. Всичките "акции" на милиционерите са такива - повод да те спрат и после почва шмулене и проверка на документи за някое формално нарушение. Схемата си остава същата - вместо да гоним нарушителите, спира се водач по повод на някоя "акция" и започват да му се търсят кусури!
  • 14
    1
    Ghtre
    Има още много! Елате сутрин до английската гимназия! Към 8 без 15 се чува такъв шум,че все едно танкове идват!!! Страхотен рев!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари