Полицията в Русе издирва двама нападатели

0
Полицията обясни, че още се чудят как крадците са влезли в дома, понеже няма следи от взлом
Полицията обясни, че още се чудят как крадците са влезли в дома, понеже няма следи от взлом Снимка: Нова телевизия

Бандити са нападнали и ограбили възрастно семейство от русенското село Червена вода.

Полицията все още издирва двамата нападатели, съобщи в събота директорът на ОД на МВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов, пише 24 часа.

Скандалният инцидент станал в нощта на четвъртък срещу петък. Все още се изяснява, как двамата престъпници са проникнали в дома на възрастното семейство. Взлом обаче няма, обясниха от полицията в Русе.

Все още се изяснява, дали бандитите са били маскирани. Хората си били в стаята. Жертвите обаче не са разпознали нападателите си, които означава, че вероятно те не са от селото. 81-годишният мъж бил прикован на легло, с редица заболявания, а за него се грижела 71-годишната му съпруга. Престъпниците я завързали със свински опашки за един от столовете, нанесли побой над жената, след което претършували къщата, прибрали скътаните от старците 2400 лв. и изчезнали.

Сигналът за инцидента, бил подаден от комшийка едва в петък следобед. Съседката забелязала, че стопанката не се е появявала навън до момента. Жената влязла в къщата да види как е и я открила вързана в стаята. Освободила я от свинските опашки, след което позвънила на гел. 112.

С екип на Спешна помощ жената била откарана и настанена в УМБАЛ-Русе за наблюдение. Тя има наранявания по тялото, но е в стабилно състояние и без опасност за живота. Екип криминалисти продължава да работи по изясняване на случая, като се обработват всички възможни версии.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари