Полицията спипа три магазина на Кооператовния пазар с имитации на известни марки

0
Търговците са продавали фалшиви "Adidas" и "Nike"
Търговците са продавали фалшиви "Adidas" и "Nike"

Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОД МВР – Русе са установили и иззели стоки от търговци в Русе, използвали нерегламентирано търговски марки. 

Действията на полицията са реализирани на 10.02.2016 г., когато при извършена проверка от служители на сектора, на територията на Централен общински пазар - гр. Русе, са установени три търговски обекта, в които съответните търговци без да имат правно основание са ползвали в търговската си дейност марките "Adidas" и "Nike" по смисъла на чл. 13 от ЗМГО - тяхна имитация върху 962 чифта спортни обувки и над 300 броя спортни облекла от различни видове.

Всички тези стоки са били с трайно пришити търговски знаци със словна част на съответните марки и комбинирани фигури, обозначаващи горните марки, релевантни на регистрираните в патентното ведомство на Р. България търговски марки "Adidas" и "Nike" - обект на това изключително право.

Посочените стоки са иззети като веществени доказателства към материалите в образуваното по случая досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 172 б, ал. 1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари