Полицаят, разнасял дрога, е получавал най-малко по 1000 лева на курс

0
Задържан е при акция в „Студентски град” след анонимен сигнал
Задържан е при акция в „Студентски град” след анонимен сигнал Видео: Novini.bg

Задържаният полицейски служител за разпространението на наркотици е взимал по над 1000 лв. на курс.

Това каза на брифинг директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР ст. комисар Стефчо Банков във връзка със задържан полицай при специализирана операция, проведена на 15 април, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Служителят се занимава с разпространението на наркотици от няколко месеца предимно в „Студентски град“. Хубавото тук е, че анонимният сигнал потвърди наша оперативна информация и до там доведоха съвместните действия със СДВР. Наблюдавахме служителя, но моментът, в който той осъществява транспортирането, винаги ни убягваше. Това е много трудно, тъй като той е оперативен служител с опит“, коментира ст. комисар Банков.

По думите му с помощта на гражданите и съвместните действия със СДВР са успели да го локализират.

Задържаният столичен полицай бил куриер на бутикова дрога

Транспортирал е предимно в „Студентски град“. В процес на проверка и разследване е от къде и как се е снабдявал с тази дрога. Той е бил обикновен куриер-шофьор, който е решил в работно време и извън работно време да припечелва пари. Явно екс-колегата, ако мога така да го нарека, е решил да продължи трудовата си дейност като куриер и просто е тренирал“, заяви той.

По думите му разследването е в начален етап и затова няма да го коментира, за да не му попречи. „На този етап мога да кажа, че той сам транспортира. Съучастниците се установяват. Извършваме оперативно наблюдение относно установяване дилъра, на който той е предавал дрогата. Много е рано да го коментирам. Минималната куриерска сума е над 1000 лв. на курс. Наблюдавахме го от пет месеца. Срещу него текат и няколко дисциплинарни производства“, каза още той.

Административният ръководител на Софийската районна прокуратура прокурор Невена Зартова допълни, че служителят е работил в 6-о Районно управление от около 9 години и е роден през 1986 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари