Полицаите прибирали от 1000 до 4000 лева от заведение

0
Ако оборотът е слаб, разрешавали отсрочка на собствениците
Ако оборотът е слаб, разрешавали отсрочка на собствениците

Ако оборотът е слаб, разрешавали отсрочка на собствениците.

Между 1000 и 4000 лева „такса спокойствие“ взимали петимата полицаи от Четвърто районно управление в София, които бяха арестувани в сряда, научи Trafficnews.bg. 

Екипът ни се свърза със собственици на заведения,които са били изнудвани от рекетьорите в униформа. Според тях корумпираните служители на реда определяли тарифите според оборотите. "Вербуването" на собствениците ставало след обичайните проверки, когато обикновено били откривани нередности. Тогава полицаите "великодушно" обяснявали на притежателите на заведения, че може да си спестят проблемите и да бъдат предупреждавани кога ще бъдат проверявани. Услугата обаче си имала съответната цена.

При постигнато споразумение за "месечния абонамент" някой от групата полицаи рушветии идвал във вече набелязано заведение и казвал на собственика, в кой ден да очаква проверка. Обикновено предупрежденията се правели ден или седмица преди инспекцията.

Според изнудваните собственици обаче няколко месеца след като схемата заработила, таксата се увеличила почти двойно.Единственият жест, който рекетьорите в униформа били склонни да направят е, че при слаби месеци с малък оборот, на собственика се давала отстрочка и възможност да плати само част от сумата.

Ако кръчмарят обаче започнал да се бави много, някой от групата му обяснявал, че „шефът е нервен“ и трябва да побърза със събирането на парите. Всички собественици, които плащали „такса спокойствие,“ били предупреждавани да не казват на никого, ако не искат да имат много сериозни проблеми.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари