Полицай уби 20-годишен сириец в Гърция

0
Жертвата е карала пикап, откраднат от Атина
Жертвата е карала пикап, откраднат от Атина

Жертвата е карала пикап, откраднат от Атина

Полицейски служител в Гърция беше арестуван за убийството на 20-годишен сириец по време на автомобилно преследване край град Лариса, съобщи KeepTalkingGreece.com.

Жертвата е карала пикап, откраднат от Атина, твърдят източници от полицията. Преследването започнало, след като 20-годишният младеж не спрял след полицейски сигнал в близост до село Мошохори.

Жертвата увеличила скоростта, което накарало полицаите да го преследват известно време, преди колата да се разбие в стена. След това той се опитал да избяга пеша, но преследващият го полицай го прострелял и убил.

На място е извикана линейка, но не е успяла да го реанимира.

Според съществуващите доказателства животът на полицаите не е бил в опасност, а 20-годишната жертва е била на доста голямо разстояние от него, бягайки в обратната посока, за да избяга от ареста.

Куршумът е ударил жертвата в ребрата от разстояние над 1,5 метра, съобщиха националната телевизия ERT и местните медии, предаде БГНЕС.

Местният onlarissa.gr съобщи, че жертвата е била невъоръжена.

Извършителят прекара в прокуратурата само десетина минути, тъй като аутопсията не е приключила. Води се и вътрешна полицейска проверка.

Адвокатът каза пред медиите, че клиентът му е „съкрушен“. Жертвата е била освободена от затвора миналия март, където е лежал присъда за трафик на мигранти, изтекоха в медиите полицейски източници.

Почти невъзможно е полицаят да е знаел за криминалното минало на жертвата по време на преследването.

При подобен случай през декември миналата година полицай простреля в главата 16-годишен ром по време на преследване с кола, след като тийнейджърът отказал да плати 20 евро за бензин. Младежът се опитал да избяга с колата си от местопроизшествието и се опитал да преобърне полицейски мотоциклет, за да избегне ареста, при което бил прострелян, пише "Етнос".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    аз
    такива боклуци само куршума ги оправя, пуснете полицая
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари