Полицаи потрошили къщата на сем. Митеви, след което им отнели 5 000 спестявания

1
След вандалската проява, полицаите са си тръгнали
След вандалската проява, полицаите са си тръгнали Видео: БГНЕС

При специализирана полицейска операция в началото на юни, полицаи са потрошили имущество на сем. Митеви от гр. Крън. Отнети са оборотни пари и спестяване на семейството в размер на 5 000 лв. което обрича на фалит малкия бизнес на Митеви. Това разказаха представители на пострадалото семейство, предаде БГНЕС.

На 2 юни, маскирани полицаи разбиват с огромен чук входната врата на къщата на Стоян Митев, която се намира на ул. Спартак 37 в Крън. След което нахлуват в къщата и без обяснение влизат вътре и разбиват всички врати.

"Ако детето ми си беше вкъщи, и бе зад вратата на детската, няма гаранция, че щеше да е живо", разказа притесненият баща. Накарали са майката на потърпевшия, която е инвалид и е хипертоник да легне на земята, за да не окаже съпротива. Впоследствие собственикът разбира, че вандалската проява от страна на органите на реда е свързана с брата му, който е заподозрян в кражба на 10 000 лв. от с. Долно Сахране.

"Трима мъже са задържани при специализирана полицейска операция в Казанлък. Задържани са 29-годишен казанлъчанин и двама 36-годишни мъже от Крън. При извършени процесуално-следствени действия (претърсване и изземване) в жилища, обитавани от лицата, са открити и иззети 30 гр. амфетамин, 25 барутни лентички, две електронни везни и общата сума от 9260 лв. Лицата са задържани за срок до 24 часа в РУ - Казанлък. Работата по случая продължава" - това е официалното съобщение от полицията след проведената специализирана операция.

След като са преобърнали къщата с главата надолу, полицаите са си тръгнали. А за собствениците останал шокът, разбитите врати и съсипаната психика. Те недоумяват как може така да се действа, без да са проучили предварително къде и защо отиват. Според тях заблудата идва от това, че задържаният Валентин Митев е с адресна регистрация в къщата им от едва няколко месеца, обаче никога не е живял там.

Самите задържани са освободени след 24 часов престой в РУП - Казанлък, но твърдят, че им е бил нанесен брутален побой, за което са завели дела.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари