Полицай напада 14-годишно момиче

0
Бял полицай извади оръжие срещу тъмнокожи младежи и упражни физическо насилие срещу 14-годишно момиче
Бял полицай извади оръжие срещу тъмнокожи младежи и упражни физическо насилие срещу 14-годишно момиче

Бял полицай извади оръжие срещу тъмнокожи младежи и упражни физическо насилие срещу 14-годишно момиче от афроамерикански произход в щата Тексас.

Във видео, разпространено в мрежата, се вижда как ефрейтор Ерик Касеболт дърпа за косата 14-годишната тийнейджърка и притиска главата й към земята в продължение на няколко минути. Две момчета се притичват на помощ на момичето и тогава полицаят вади пистолет и го насочва към тях.

В този момент колеги на ефрейтор Касеболт се намесват и момчето се разбягват.

Инцидентът станал на парти край басейна в града Маккинли на 64 км от Далас. Полицаите отишли на партито, защото получили сигнал, че група тийнейджъри си правят парти, а нямат право, защото не живеят в кооперацията, където се намира басейнът.

Полицаите накарали всички да легнат на земята, а според свидели на чернокожите младежи били сложени белезници.

Цялата случка станала след сигнал между бяла жена и едно 19-годишно момиче. Жената на средна възраст започнала да крещи расистки коментари на компанията, тогава момичето ударило жената и в разгара на скандала дошла полицията.

Случаят идва на фона на без друго голямото притеснение на Америка за големите права на полицаите в страната и все по-честото упражняване на физическо насилие от страна на униформените, особено срещу чернокожите жители на САЩ.

Ерик Касеболт е полицай с 10-годишен опит в бойните изкуства. През 2008 г. е избран за полицай на година в Маккинли, град с 150 000 души население. Кметът на града Брая Логмилър направи изявление по повод случая, в което заяви, че е сериозно притеснен от начина, по който е реагирал полицаят.

Началникът на полицейското управление в града Грек Конли заяви, че е започнало разследване на действията на Ерик Касеболт и че след ситуацията е задържано единствено 14-годишната девойка, която се вижда във видеото, но часове по-късно е освободена.

Източник: iNEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари