Политолог: Борисов опитва да убеди симпатизантите си да подкрепят неокомунистически кандидат за кмет на София

0
Според Светослав Малинов, Ваня Григорова има остри позиции срещу ЕС, НАТО, капитализма и евроатлантизма
Според Светослав Малинов, Ваня Григорова има остри позиции срещу ЕС, НАТО, капитализма и евроатлантизма Снимка: БГНЕС

Според Светослав Малинов, Ваня Григорова има остри позиции срещу ЕС, НАТО, капитализма и евроатлантизма

Новината от вчера е опитът на Борисов да убеди своите симпатизанти и партията да подкрепят един неокомунистически и проруски кандидат за София в лицето на Ваня Григорова. Това сподели в ефира на NOVA политологът и бивш евродепутат Светослав Малинов.

Според него, ако човек се разрови в по-стари изказвания на Григорова, ще види, че тя има остри позиции срещу ЕС, НАТО, капитализма и евроатлантизма.

На втория тур в неделя ще имаме чисто нови избори, които няма да са продължение на първия тур, смята още Малинов.

Той допълни, че и Васил Терзиев, и Ваня Григорова няма да станат в близко бъдеще лидери на партии, но поясни, че те вече са лидери на мнение и идеи в обществото.

По думите на журналистката Ружа Райчева пък Ваня Григорова все повече започва да се издига като новия лидер на лявото политическо пространство у нас. Относно балотажа Райчева посочи, че има „спящ” вот за Григорова, който ще се „пробуди” именно в неделя, тъй като има доста хора от първия тур, които не са гласували.

За Васил Терзиев тя сподели, че за него няма място в дясното пространство, което вече е достатъчно запълнено, докато в лявото все още има ниша, в която би могъл да влезе.

Политологът Цветанка Андреева също коментира предстоящия балотаж в София, като изтъкна, че драмата на десния човек е, че не вижда да е представен, защото „и двете кандидатури за столицата са леви”.

България се е превърнала в място за тестване на идеи и идеологии. Ваня Григорова е по-скоро на страната на Путинова Русия, отколкото на Украйна. Но и двамата кандидати усещат, че ако ядосат десните хора, могат да получат негативен вот, отбеляза Андреева и добави, че очаква по-ниска избирателна активност на втория тур.

Бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски пък е убеден, че софиянци няма да изберат Григорова за столичен градоначалник, тъй като „не искат България да излезе от Европейския съюз”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    ...
    Еби си майката неолиберален прокраварски отпадък ! Майка ти е била неокомунистка навремето.
  • 1
    4
    Господи, Боже мой, тричай го...
    Що е дсб-ар, все е идиот, българомразец и предател! Анатема вам, съсипници на нашето Мило Отечество! Анадънму?👹
  • 0
    3
    В.Г.З. до 2
    Важното е, че вие жалките хрантутенчета тролчета на Мутрофанката да мрете от яд и злоба, че хората искат да живеят в НОРМАЛЕН свят, не в окупаторски тероруZZстански кенеф! _)_
  • -2
    2
    AA
    Хрантутниците на Сорос изпъзяха от черупките си и започнаха да бълват жлъч.
  • -2
    1
    Анонимен
    Ти си "неокомунист",
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари