Полагат първа копка по благоустрояването на центъра в Русе

0
Полагат първа копка по благоустрояването на центъра в Русе
Снимка: Полина Кръстанова

Утре, 15 април, полагат първата копка по проекта на Община РусеБлагоустрояване и достъпна градска среда на централна градска зона – участък от ул. „Александровска“, площад „Батенберг“ и прилежащите пространства“. Събитието ще се състои в началото на първия от обособените шест участъка по проекта – на Централния градски площад до бившата сладкарница „Тетевен“, съобщиха от Община Русе.

Проектът е финансиран по договор от Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013, схема за безвъзмездна финансова помощ „Зелена и достъпна градска среда“. Общата му стойност е 5 408 005.67, от които БФП от ОПРР 4 750 000.00 лв. и собствен финансов принос на Община Русе 658 005,67 лв.

Целта на проекта е създаване на достъпна, модерна и естетична физическа среда в централната градска зона, осигуряване на условия за социално включване и професионална адаптация на групите в неравностойно положение, повишаване на сигурността и безопасността на населението и превенция на риска, чрез въвеждане на система за охрана и видео-наблюдение в обхвата на благоустроените площадни пространства.

За първата копка са поканени министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на управляващия орган Снежана Славчева.

По отношение на останалите важни проекти за град Русе кметът Пламен Стоилов отбеляза, че те се движат в срок. По ремонта и разширението на бул „Тутракан“ дори се работи с кратък аванс, въпреки променливите атмосферни условия.

Завършва се строителството по Природонаучния музей, лапидариума и дейностите, свързани с Регионалната библиотека. Продължава дооборудването и изграждането на атракциите, които са в природонаучния музей, като кметът изрази надежда, че за деня на детето - 1 юни, там ще има какво да се покаже в ден на отворените врати.

Източник: Община Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари