Поетесата Надежда Радева представи любовна лирика, вдъхновена от лятото

0

„Летни вдъхновения с поезия“ беше мотото на поетическата вечер, която русенската авторка Надежда Радева подари на своите почитатели и приятели на поетическото слово.

Публиката беше изпълнила до краен предел фоайето на Регионална библиотека „Любен Каравелов” за премиерата на най-новата и книга „Рисувам те в червено“. В нея авторката е включила 64 любовни стихове, някои от които са печелили награди от национални литературни конкурси. Русенската поетеса е събрала лирически откровения, посветени на вечната тема за любовта между мъжа и жената, интерпретирани от позицията на съвремието, на динамиката в еманципирането на любовта като универсално чувство, без което светът би  изглеждал скучен и неправдоподобен.  

За книгата и поезията на Надежда Радева говори рецензентът Йордан Василев, председател на Русенския филиал на Съюза на свободните писатели.  Премиерата на „Рисувам те в червено”  уважиха много приятели и почитатели на творчеството на русенската поетеса, а тя изненада публиката с мултимедийна презентация по нейни стихове, подготвена специално за вечерта.

В събитието се включиха и творци от литературния кръг „Лучеафарул“ в Гюргево. Сред тях беше румънската поетеса Дуня Паланджеану, която прочете стихове от Надежда Радева в превод на румънски.

По време на вечерта във фоайето на Русенската библиотека беше открита и изложба с книги на членове на Русенския филиал на Съюза на свободните писатели, която ще бъде отворена за посетители до края на месец август.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари