Русенската поетеса Магдалена Абаджиева представи книгата си "Между две секунди"

1

Приятели и почитатели на русенката Магдалена Абаджиева дойдоха в Регионална библиотека „Любен Каравелов”, където бе представена книгата и „Между две секунди”.

Нейната модерна и ефирна поезия е позната в средите на съвременното поколение творци в мерена реч, но вече е забелязана и от анализаторите, които следят процесите на търсения и откриването на света у младото поколение - продължител на българската поетическа традиция. 

Вечерта започна без познатите литературно-критически анализи на стиховете в книгата „Между две секунди”. Авторката искаше сама да контактува с публиката и почитателите на нейната поезия и „секундите” съприкосновение с аудиторията бяха изпълнени със съдържанието на една незабравима поетическа вечер.

Артистичната атмосфера на събитието се допълваше от изпълненията на младия пианист Николай Желязков.

Според редактора на книгата, поетът Николай Милчев, „Между две секунди” е не само в традицията на българската лирическа миниатюра, но „… носи в себе си всичко, което едновременно е традиция, но и нещо „оттатък”. Може би затова и гостите на тази вдъхновяваща вечер си тръгнаха с усещането, че са имали едно прекрасно докосване до Вечността на искрените и неподправени думи на поетесата Магдалена Абаджиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари