Подредиха изложба на 33-ма автори, участващи в конкурса „Запази духа на Русе”

0

80 снимки на 33-ма автори, участници във фотоконкурса „Запази духа на Русе“ са подредени в изложба, която беше открита в Кафе-библиотека ВН. Фотосите преминаха успешно първия етап на конкурса. Негови организатори са Дружеството на журналистите в Русе към СБЖ, ОП „Русе арт“, Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“ и Кафе - библиотека ВН.

Изложбата беше открита от Габриела Стефанова, председател на Дружеството на журналистите в Русе, зам.- кмета по европейско развитие в Община Русе и председател на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“ д-р Страхил Карапчански и Диана Ковачева от Клуба на дейците на културата. Сред номинираните фотоси има творби както на професионалисти, така и на любители, на различна възраст. В снимките журито е видяло истинско майсторство, добри находки, нестандартен и честен поглед, творби, които карат да се замислим къде е духът на Русе, съществува ли още, умеем ли да откриваме неговите съвременни превъплъщения.

Журито прецени, че фотосите си заслужават да бъдат предложени на вниманието на публиката, за да поощри смелостта и амбицията на техните автори. Голямата си част са млади хора, които тепърва прохождат във фотографското изкуство.“, каза при откриване на изложбата Габриела Стефанова, член на журито и председател на Дружеството на журналистите в Русе.

Изключително сме доволни от проявения интерес към конкурса, за нас е важно, че тази толкова актуална тема за духа на града, намери отзвук и затова смятаме, че събитието си заслужава да стане ежегодно“, каза по време на откриването зам.-кметът д-р Страхил Карапчански. Освен в Кафе-библиотека ВН номинираните творби могат да се видят и на сайта на фондация „Русе-град на свободния дух“ - www.free-spirit-city.eu. Там до 30 септември русенци ще могат да гласуват за предпочитаните от тях автори онлайн.

По инициатива на домакините на изложбата в Кафе-библиотека ВН ще бъде сложена и урна, така че тези, които не ползват интернет, също да могат да упражнят своя вот. Победителите в конкурса ще бъдат определени съобразно броя на събраните гласове. Организаторите предупреждават, че при опити за манипулации при гласуването, авторите ще бъдат дисквалифицирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари