Подаряват 1 500 орехови дръвчета в Русе

5
Акцията ще се състои от 11:00 часа на Вазата в Парка на младежта в неделя
Акцията ще се състои от 11:00 часа на Вазата в Парка на младежта в неделя Снимка: Ruse Go

Акцията ще се състои от 11:00 часа на Вазата в Парка на младежта в неделя

Тази неделя, 5 февруари еко сдружението Ruse GO ще раздаде 1 500 орехови дръвчета, съобщиха инициаторите. Началният час е 11:00, а точното място е чешмичката до Вазата. Всички млади орехови дръвчета са дарени от лицензиран, професионален орехов разсадник - Walnuts Bulgaria, с. Семерджиево.

Ореховите дръвчета са млади и семенищни с размер 40-75 см., с отлични корени, които не са облагородени (ашладисани) и/или специален сорт, но могат да се облагородят, а дори и да не се - те пак плододават добри и ядливи плодове, освен това имат огромните ползи на всяко дърво.

Засаждането трябва да стане до средата на февруари, уточниха екоактивистите, като заявиха също, че търсят още 5-ма доброволци!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    exploded boiler
    До Някой си Аз съм чувал, че орех не се сече и премахва. Било на лошо. Колко са верни тези суеверия - не знам, но не искам и да разбирам.
  • 2
    2
    Cfyre
    Няма такова нещо! Това е поредната помия с която ни заливат всеки ден! Пълна заблуда!
  • 3
    1
    Някой си
    Ето малко информация относно тези, които ще си вземат орехово дърво: - дърво не се засажда от млад човек, защото когато дънера стане дебел колко врата на човека, човекът умира - орех се сади от възрастен човек поне над 70-годишен Баща ми засажда орех след като се уволнява от казармата и на 38 години почина от рак, а аз раста без баща вече 30+ години.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари