Вазата в Парка ще бъде украсена с 30 000 растения

3
Отново сме се спрели на проект с традиционни български мотиви, каза главният инженер Марин Койнов
Отново сме се спрели на проект с традиционни български мотиви, каза главният инженер Марин Койнов Видео: Русе Медиа

Отново сме се спрели на проект с традиционни български мотиви, каза главният инженер Марин Койнов

Близо 30 000 растения от 7 различни вида ще се използват при зацветяването на вазата в Парка на младежта в Русе, съобщиха от ОП „Паркстрой“. Марин Койнов разказа, че за поредна година се продължава традицията, която датира още от 1934 година. Целта е днес да се приключи измазването на конструкцията, да се направи очертаването с шаблоните и да се започне по същество и самото зацветяване.

„При украсата ще се използват основно листно-декоративни растения, защото те ще дадат цвят през цялата година“, обясни главният инженер и добави, че се стремят всяка година мотивите да са различни. „Тази година отново ще са традиционни български мотиви. Преди в годините е имало и понякога по- модернистични шарки, но сега сме се спрели отново на проект с типични български шарки.“

Вазата няма да е в пълния си блясък още в началото, тъй като се изисква време, за да се развият и да разцъфнат самите растения, предаде Русе Медиа.

По отношение на известни притеснения на русенци, че има проблеми със самата конструкция на вазата, Марин Койнов ги опроверга и обясни, че на всеки 4 години се налага да се подменя мрежата, която се измазва със специалната биосмес. Тази година е взето решение това да не се прави, защото не е било необходимо, но за следващата година тя ще трябва да бъде подменена.

Крайният срок за зацветяването на вазата е до 6 май, когато е и Празникът на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари