Почитаме жертвите на арменския геноцид в Русе

2
От 18:00 часа пред Паметника на жертвите от Геноцида в Русе, в двора на Арменската църква "Св. Богородица", ще бъдат положени венци и цветя
От 18:00 часа пред Паметника на жертвите от Геноцида в Русе, в двора на Арменската църква "Св. Богородица", ще бъдат положени венци и цветя Снимка: Facebook

От 18:00 часа пред Паметника на жертвите от Геноцида в Русе, в двора на Арменската църква "Св. Богородица", ще бъдат положени венци и цветя

"Днес почитаме паметта на милион и половина арменци, станали жертва на масови изтребления от османските и младотурските власти в края на XIX в., по време на Първата световна война и след това," напомня във Фейсбук профила си кметът на Русе Пенчо Милков.

"Лекари, общественици, публицисти, музиканти, строители и архитекти - арменците оставят ярка следа в различни сфери от развитието на родината ни.

Не ще забравим болката ви, скъпи приятели! Помним!

От 18:00 часа пред Паметника на жертвите от Геноцида, в двора на Арменската църква "Св. Богородица", ще бъдат отбелязани трагичните събития отпреди повече от век и ще положим венци и цветя."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    До 1
    За такива турски цигани като тебе е нормално това да очаквате, долна антибългарска ИЗМЕТ!
  • -4
    1
    Де да знам
    Не, че познавам много арменци, но тия които знам ми стигат. Това "нож в гърба" на приятел при тях не е укоримо, даже се и гордеят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари