Почитаме Света Галина

3
Честито на имениците!
Честито на имениците!

Галина е една от жертвите на управлението на император Деций Траян в град Коринт

На 10-ти март Православната църква почита паметта на Св. мъченица Галина. Тя става една от жертвите, пострадали при управлението на император Деций Траян в гр. Коринт (дн. Гърция), припомня Дарик.

Света мъченица Галина е била последователка на Св. мъч. Кодрат. По това време много мъже и жени, верни на Христовата вяра стават жертви на областния управител, предприел гонения срещу християните в областта.

По време на своето детство, Галина е много палаво момиченце и често е била част от момчешките компании. В младежките си години става доста кокетна и около нея винаги имало много ухажори. В зрелите си години, Галина е властна и доста твърда жена и затова често има голям успех в бизнеса си. Приятел е само с тези, от които може да извлече полза. Тя е пряма и казва каквото мисли, дори, когато осъзнава, че може да нарани човека срещу себе си. Като съпруга винаги прави забележки на съпруга си и редовно му показва недостатъците. С нея може да живее само човек, който искрено и предано я обича. Тя е изключително ерудирана.

Името Галина е българско. Означава галена, милвана, обичана. Имен ден празнуват всички, носещи имената Галина, Гала, Галя, Галка, Галуна, Галин и производните на тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    чичомиткобрат
    Глупости! Истинските Християни почитат само Исус - Бог, Син и Свети Дух. Само заблудените сектанти и тея нечели Библията почитат разни там "светии".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари