Почина Тина Търнър

4
Кралицата на рокендрола си отиде на 83 години
Кралицата на рокендрола си отиде на 83 години Снимка: Facebook

Кралицата на рокендрола си отиде на 83 години

Певицата Тина Търнър почина на 83 години, съобщи нейният говорител, цитиран от Sky.

В изявление неин представител каза: „Тина Търнър, „Кралицата на рокендрола“ почина мирно днес на 83-годишна възраст след дълго боледуване в дома си в Кюснахт близо до Цюрих, Швейцария.

Кариерата на Тина Търнър, увенчана с осем награди "Грами", започва през 50-те години на миналия век, още в началото на рокендрола. Тя се превръща в икона на 80-те, а музиката ѝ се отличава с остри, иронични, понякога цинични послания.

В последните няколко десетилетия тя живееше в Европа, като се оттегли от музикалната сцена едва преди 15 години. Певицата се сблъска с поредица здравословни проблеми: от рак до инфаркт и бъбречна недостатъчност.

От 2021 г. е в Залата на славата в рокендрола като соло изпълнител; двайсет години по-рано попада там заедно с Айк Търнър. Тогава екипът зад Залата на славата отбелязва, че тя "разширява някога ограниченото пространство" за възможния начин, по който "черна жена може да покорява сцената и да е както мощна, така и многоизмерно човешко същество".

Поклон пред паметта ѝ!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Дсеррррр4444
    ВЕЛИКА,НЕЗАБРАВИМА.ДА ПОЧИВА В МИР!!!
  • 10
    1
    реалист
    ВЕЛИКА и НЕЗАБРАВИМА!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари