Почина режисьорът Глеб Панфилов

0
Филмовият и театрален режисьор и сценарист Глеб Панфилов почина на 89 години
Филмовият и театрален режисьор и сценарист Глеб Панфилов почина на 89 години

Филмовият и театрален режисьор и сценарист Глеб Панфилов почина на 89 години

През май Глеб Панфилов беше приет в болница с инсулт и пневмония, съобщи ТАСС и БТА.

Глеб Панфилов е режисьор и сценарист на филмите "В огъня няма брод", "Начало", "Искам думата", "Васа", "Майка" и др. Носител е на награди от фестивалите във Венеция, Кан, Берлин, Локарно, Москва.

Съпруга на Глеб Панфилов беше актрисата Инна Чурикова, която също почина тази година. Той я снима в много от филмите си и разкрива нейния талант.

През 2021 г. по екраните в Русия излезе неговият последен филм "Иван Денисович", базиран на повестта на Александър Солженицин "Един ден от живота на Иван Денисович".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    6
    do 5
    ей мозък, ходи в стани богат, кво драскаш тука
  • 1
    5
    до 4
    Аман от лузъри в тоя сайт! Вярно са казали: „Прост народ, слаба държава!“ Прочети пак #2 и да те успокоя, за простотията лек няма!
  • -1
    4
    До 2
    Ще проверя дали не си се скрил ти под кревата на рушлямската си майка, докато я порят рязаните буряти, чеченци, дагестанци, сирийски и афгански идилци! А ти чакаш да падне някоя капка в мръсната ти антибългарска уста! МРИ, БОКЛУК!
  • 2
    3
    до 1
    2 ти е рекъл каквото трябва, ама аз да те попитам, поради каква причина украинците са ми братя?!? Моите братя са българите, всичко що е извън България се подчинява на : „Няма вечни приятели, има вечни интереси!“ Та защо са ни братя украинците?!?
  • -1
    2
    когато си прост
    е до живот! Провери довечера путин да не се е скрил под кревата ти! Смешник!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари