Свещеник, искал да отслужи панихида за Навални, е получил инсулт в ареста

0
Григорий Михнов - Вайтенко е хоспитализиран
Григорий Михнов - Вайтенко е хоспитализиран Снимка: Григорий Михнов - Вайтенко / Facebook

Григорий Михнов - Вайтенко е хоспитализиран

В Санкт Петербург руският свещеник Григорий Михнов - Вайтенко, който планираше да отслужи панихида в памет на Алексей Навални и бе арестуван от властите, е получил инсулт в ареста. Мъжът е хоспитализиран.

Неговият адвокат извика линейка в 43-то полицейско управление, Григорий беше откаран в болницата и беше взето решение да бъде хоспитализиран, той е с инсулт“, съобщи депутатът от Законодателното събрание на Санкт Петербург Борис Вишневски в телеграм канала си, цитиран от "Медуза" и Actualno.

По-късно псковският политик Лев Шлосберг съобщи, че Михнов - Вайтенко е в реанимация. "Надявам се, че лекарите са овладели ситуацията навреме и има надежда да няма сериозни последствия", добави Шлосберг.

Правозащитникът и архиепископ на Апостолическата православна църква Михнов - Вайтенко бе обявил на страницата си във Фейсбук на 16 февруари, че ще направи панихида за Навални на Соловецкия камък на Троицкия площад в Санкт Петербург - един от паметниците на политическите репресирани. Още на следващата сутрин той е бил задържан на излизане от дома си и откаран в 43-то РПУ в града, а същата вечер вече е извикана линейка за него и е закаран в болница.

Според правозащитници, на Григорий Михнов - Вайтенко е повдигнато обвинение за организиране на неодобрен митинг. Делото срещу него най-вероятно ще се гледа на 19 февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ptica
    Ц, ц, ц, таз Расия, съвсем заприлича на кочина. Ваягрин Путкин и пошла физкултура с неизмерими амбиции и ограничени възможности щом я управляват, друго не може да бъде. И всичко това няма нищо общо с "демокрация", "комунизъм" социален строй, има общо с пошла, нагла, мерзка човешка природа и с руската тъпота да търпят едно джудже - чучело.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари