Почина американската кънтри певица Наоми Джъд

1
Наоми бе майка на актрисата Ашли Джъд
Наоми бе майка на актрисата Ашли Джъд

Американската певица Наоми Джъд, която в дуета "Джъдс" с дъщеря си Уинона бе носител на няколко награди "Грами", почина на 76 години, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Дъщерите на родената в Кентъки певица Уинона и Ашли съобщиха за кончината ѝ в изявление до медиите. "Загубихме красивата си майка от психично заболяване", се посочва в съобщението. В изявление от името на съпруга ѝ Лари Стрикланд се казва, че Наоми Джъд е починала край Нашвил, Тенеси. В комюникето се уточнява, че няма да бъдат огласени подробности за смъртта й. Стрикланд, който е втори съпруг на Джъд от 1989 г., е бил бек вокалист на Елвис Пресли.

В неделя е насрочена церемонията за въвеждането на "Джъдс" в Залата на славата на кънтри музиката. Дуетът наскоро обяви турне през есента, което щеше да бъде първото от над десет години. Наоми и Уинона Джъдс представиха първото си голямо шоу от повече от две десетилетия в началото на април на церемонията за наградите на Телевизията за кънтри музика. Наоми и 57-годишната ѝ дъщеря Уинона изпяха превърналата се в класика "Love Can Build а Bridge'' от 90-те години.

Дуетът на майка и дъщеря са с над 30-годишна кариера в музиката, през която 14 техни изпълнения оглавяват музикални класации. През 1991 г. слизат от сцената, след като Наоми Джъд е диагностицирана с хепатит С. Дъщеря ѝ продължава сама кариерата си в музиката.

Наоми работи като медицинска сестра в Нашвил, когато с дъщеря си Уинона започват да се изявяват професионално като кънтри певици. "Джъдс" издава шест студийни албума, печели 9 награди на Асоциацията за кънтри музика, 7 приза на Академията за кънтри музика и пет награди "Грами". Наоми Джъд е удостоена и с още една награда "Грами" за песента "Love Can Build а Bridge''.

В мемоарите си Наоми Джъд разказва открито за здравословните си проблеми, включително и за депресията и тревожността. През 1995 г. лекарите я уверяват, че е преодоляла окончателно хепатита. След като се завръща на сцената, през 2010 г. тя се самоизолира в дома си заради панически атаки. Лекувана е в психиатрия.

Дъщеря ѝ Ашли Джъд е известна актриса, популярна с ролите си във филмите "Целуни момичетата" и "Жега".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари