Пласьорът от Гергини остана в ареста

0
В двора на дома му миналата седмица габровските ченгета откриха закопани близо 5 кг хероин
В двора на дома му миналата седмица габровските ченгета откриха закопани близо 5 кг хероин Снимка: DCNEWS

63-годишният пласьор от габровското село Гергини се оказа пенсионер с висше образование.

Иван Воденичарски бил семеен, с малко дете и чисто съдебно минало, стана ясно днес, след като бе доведен с белезници в съдебната зала на Пловдивския окръжен съд, информира DCNEWS.

В двора на дома му миналата седмица габровските ченгета откриха закопани близо 5 кг хероин, а в колата, с която пласьорът се готвел да побегне, имало един килограм кокаин.

Припомняме, че Воденичарски бе спипан по нареждане на пловдивските магистрати, които миналия понеделник хванаха турчин и две ромки – фризьорки в Столипиново, в момент на сделка за хероин. Тримата бяха арестувани, а по време на разпитите издадоха източника на дрогата – Воденичарски.

На нарочна пресконференция под тепетата бе оповестено, че въпреки чистото съдебно минало на мъжа от Гергини, той е лежал пет години в турски затвор заради 11 кг хероин, който се опитал да прекара през ГКПП „Капъкуле“. Именно там Воденичарски се запознал с 47-годишния Ибрахим Йозил, спипан дни по-рано в Столипиново.

Йозил бе оставен в ареста миналия четвъртък по искане на наблюдаващия делото прокурор от Окръжна прокуратура Пловдив Марин Пелтеков.

Защитата поиска „домашен арест“, дилърът съдействал

Днес адвокатите на Воденичарски – Димитър Георгиев и Георги Минков, настояха за по-лека мярка за клиента си. Те поискаха „домашен арест“ и се мотивираха с това, че той трябва да се грижи за детето си и посочиха, че мъжът е съдействал на полицията да намери заровената от него в двора на дома му дрога.

Все още не са готови експертизите за чистотата на кокаина и хероина, съобщи днес прокурор Пелтеков. Той добави, че за първи път вижда разфасовка от 350 грама хероин. По думите му Воденичарски е водещият в настоящата наркосхема. Неговият авер от турския затвор Йозел бил средното звено, а двете жени от Столипиново били най-дребните пласьорки на дрога, които работели с крайните купувачи.

Пелтеков настоя за най-тежката мярка за неотклонение в съдебната зала – „задържане под стража“. Той подчерта, че законът предвижда от 5 до 15 години затвор за обвинението, повдигнато на Воденичарски.

В крайна сметка съдът остави зад решетките дилъра от Гергини.

Определението може да бъде обжалвано в тридневен срок. Ако това стане, жалбата ще бъде гледана следващия вторник.

Източник: DCNEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари