Планират подобряване достъпа до кварталите "Родина 3" и "Чародейка"

0
Планират подобряване достъпа до кварталите "Родина 3" и "Чародейка"

В Общински съвет е внесено предложение за подробен устройствен план - план за регулация и застрояване, на части от квартали в жк „Родина-3” и жк „Чародейка” по плана на гр. Русе в района между улици „Кадин мост” и „Опълченска”. Планът е част от „Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Русе”, в изпълнение на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, изработен по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013, съобщават от Общинска администрация.

Основна цел на проекта е преодоляването на транспортната бариера на булевард „България”, осигуряване на безконфликтно пешеходно преминаване и осигуряване на пряка връзка към централната градска част, като се създаде планова основа за изграждане на пешеходна връзка без засягане на периферното застрояване.

С проекта се създават възможности за съчетаване функциите на транспорта с тези на пешеходното движение и пълноценно обслужване на живеещите в кварталите „Родина 3 ” и „Чародейка” и за осигуряване на достъпна градска среда, в това число и за хора в различни видове неравностойно положение. Проектът за ПУП е съгласуван с Агенция „Пътна инфраструктура“ и е приет от общинския експертен съвет по устройство на територията.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари