Планът за възстановяване и устойчивост е предаден на Европейската комисия

0
Българският План за възстановяване и устойчивост представлява програма за дългосрочни инвестиционни проекти и реформи, които да направят българската икономика по-силна и по-конкурентноспособна, да й дадат тласък, да повишат благосъстоянието на гражданите
Българският План за възстановяване и устойчивост представлява програма за дългосрочни инвестиционни проекти и реформи, които да направят българската икономика по-силна и по-конкурентноспособна, да й дадат тласък, да повишат благосъстоянието на гражданите Снимка: Фейсбук

За мен е чест да обявя, че Планът за възстановяване и устойчивост е предаден и получен от Европейската комисия днес. Успяхме да защитим 12,9 млрд. лева въпреки тежкото наследство и безпрецедентната политическа ситуация

Българският План за възстановяване и устойчивост представлява програма за дългосрочни инвестиционни проекти и реформи, които да направят българската икономика по-силна и по-конкурентноспособна, да й дадат тласък, да повишат благосъстоянието на гражданите като отговорят на предизвикателствата на 21-ви век. 

Искам на първо място да благодаря най-искрено за неуморния труд на моя екип, както и на екипите на всички министерства и институции, участвали в този процес.

Търпяхме критики, че сме забавили Плана. Но искам да знаете, че това беше значимо - трябваше да гарантираме, че тези средства ще бъдат инвестирани за добруването на хората и страната. Уверявам ви, че използвахме това време ефективно и успяхме да направим редица подобрения.

Пътят напред минава през договаряне на оставащите елементи в рамките на официалните ни преговори с Комисията, особено в трудната тема енергетика.

След което, в следващите години – строго изпълнение на зададените параметри и цели - за да влезем в една нова визия - на подобряване на резултатите, на една България, която може много повече. 

Не забравяйте – всичко изглежда невъзможно, преди да бъде направено. С тази надежда, че важните заложени цели пред страната ни в рамките на Плана ще бъдат изпълнени и преизпълнени от следващи редовни и служебни правителства, предадох Плана на Комисията.

Атанас Пеканов, служебен вицепремиер

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари