За „олевяването” на младите

1
Децата ни искат само демокрация, те не са "леви"
Децата ни искат само демокрация, те не са "леви" Снимка: Dunavmost, архив

Икономистът Ивайло Михайлов сподели своя коментар относно случващото се в България. Публикуваме го без редакторска намеса: 

Седя си аз на кафе в таз проклета чужбина, но понеже кабелният ми оператор в България, освен собствен сателит, има и онлайн телевизия, та ги гледам и тук тез всичките хубавци, и ми се явяват днес най-разни харлановци да ми обясняват с трагичен басов глас, че основният ефект от протеста е „олевяването” на тези иначе толкова красиви, интелигентни и образовани млади хора на Площада… И че някоя си дама, спечелила някакви си партийни избори, аха-аха да яхне, (хммм, звучи някак си двоЯко) тези млади хора. А ако и тя не успее, харланщината ме хрантути от телевизора, тогава Президента ще се хвърли на амбразурата… Аман от харлани, шамани и обикновени шарлатани.

Като нормален драскач на постове, се заглеждам в отзивите на загриженото гражданство за писанията ми. Ама не бях евреин, скрит под българско име, мръсен комуняга, подкрепящ русофилите, гаден седесар, събарящ паметници, само за арменец, адвокат или скулптор не ме обявиха…

Приемам изцяло събирателния образ, който ми е вменен. Но… не за себе си само, а за всички, които са в Триъгълника. Да, тук са от крайно леви до крайно десни, българи, арменци, евреи, и роми, желаещи нормален живот, но харланщината е забелязала, че преобладават младите! И на към тях са насочени отровните стрелички.

Но, към по-старите. Помните ли, имаше един литературен ДС герой Емил Боев? МИ 5 го бяха приклещили в Англия, а разпитващият го изрече великата реплика - „Да си комунист до 25 години е задължително, но ако след това останеш – е съсипващо” не цитирам дословно, но от цялата книга, само това е останало в главата ми.

Ама и аз съм бил млад… Август 1989, градинката на Кристал, подписката на Екогласност. С мой приятел сме, върл антикомунист, и досегашен член на сектата Костовистите от н-м кой си ден. Аз подписах без колебание, без страх от това, какво може да ми се случи. За Русенските Деца подписах. А той се ската, и ми вика – луд ли си, ще те подгонят…

Парадокс, със същия приятел сме в трамвая в момента, когато Правителството на Димитър Попов освободи валутния курс, а той самия извика патетично „За Бога братя, не купувайте”, всички хора изглеждаха унили и затормозени, само ние двамата се радвахме, и си викахме – ето, започна се, вече сме свободни, и можем да печелим с разум и знания!

Да виждате прилики? С днешните млади хора, които искат да са свободни, и да печелят с разум и знания? И ако за нас, родените и формирани в средата на тоталитарно управление зад Желязната завеса, имаше раздвоение – да подпиша честно, или да се скрия от страх, това поколение имаше шанса да бъдат Граждани на Европейския съюз, да пътуват, да се образоват, да се сприятеляват с връстниците си от цял свят, да попият от средата, в която са прекарали години.

Тези млади хора са Свободни! Не съм им говорител, но, и аз съм бил млад. Те искат с труда си,със знанията си, с разума си, да работят, и да имат шанса да са успешни.Те искат да знаят, защо плащат данъци, и къде отиват Техните пари! Те искат за знаят, защо да раждат деца, като няма детски градини. Или детските са …30 лева?! (В Германия са 204 евро, като за пример)…

Леви ли са децата ни (в частност и моите са на Площада)?

Скъпи (понеже ни струвате скъпо) харлани, дори и под 25 години (напомням за оня от МИ 5) Децата ни не са леви! Те са Европейци и искат само Демокрация!

И всъщност харланите са говорители на „левите, с меки китки” гербераси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари