Пламен Стоилов откри туристическото изложение „Уикенд Туризъм 2015“

1

Кметът Пламен Стоилов откри днес единадесетото  издание на Туристическото изложение „Уикенд Туризъм 2015“ и осмото издание на Фестивал на туристическите забавления и анимации. Той изрази радостта  си, че всяко следващо издание на форума става все по-добро и се радва на по-голяма популярност.

Г-н Стоилов подчерта, че тази година в изложението участват над 125 фирми и общини от страната, което бие всички рекорди до момента. „Щастлив съм, че Русе днес е туристически център. Става традиция всяко следващо изложение да става все по-добро, като тази година организаторите са предвидили допълнителни атракции с улични музиканти и артисти. С организаторите имаме идея  догодина изложението да е още по-атрактивно и да го превърнем в международно“, допълни още кметът.

Сред гостите на изложението беше и директорът на главна дирекция „Туристическа политика” към Министерството на туризма г-жа Мария Иванова, която сподели, че „Уикенд туризъм“ е безкрайно необходим формат, както за развитието на туризма в България, така и за потребителите на туристически услуги.

Сред официалните гости на събитието бяха още директорът на ОП "Туризъм" към Столична община г-н Иво Маринов, зам.-кметовете г-жа Даниела Шилкова, г-жа Наталия Кръстева и д-р Страхил Карапчански, председателят на Общински съвет - Русе засл. проф. Васил Пенчев, зам. областният управител Станимир Станчев и др.

Единадесетото издание на изложението започна с шоу спектакъл с участието на актьорите Илия Деведжиев, Любомир Кънев и „Първи италийски легион” от Свищов. Програмата ще продължи с участие на клуб по народни танци „Чанове“ – Русе, танцова формация от ЦДГ „Детелина“ и народния танцов състав „Слънце“ към ОУ „Васил Априлов“. През втория ден от туристическото изложение ще бъдат представени исторически възстановки, фолклорно надиграване, различни улични артисти и още много забавления. В края на утрешния ден ще бъдат наградени и победителите във „Фестивала на туристическите забавления и анимации“, а от 11 часа изложението ще посети лично министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари