Иван Звездев ще изкушава сетивата ни по време на Уикенд туризъм Русе 2019

1
За първи път фестивалът ще бъде съпътстван от „Джаз уикенд“
За първи път фестивалът ще бъде съпътстван от „Джаз уикенд“ Снимка: Ива Георгиева

15-тото туристическо изложениеУикенд туризъм Русе“ и 12-ти Фестивал на туристическите анимации ще се проведат тази година от 16-ти до 18-ти май, като за първи път в рамките му ще се проведе и „Джаз уикенд“.

В тазгодишното издание ще се включат 27 Общини, които ще представят свои щандове в централната част на града - на музеи, туристически агенции, хотели, винарски къщи, занаятчийски ателиета и организации, свързани с туристическия бранш.

Първите атракции започват на 16-ти май, четвъртък, от 10 часа. Официалното откриване ще е в 12 часа пред сградата на Доходното здание. От 14 часа, в хотел „Дунав“ ще започне Кръгла маса, организирана от Министерството на туризма под надслов „Култура и туризъм в Дунавския регион – какви са предизвикателствата на следващото десетилетие?“.

Програмата на изложението включва още презентации на общини, туристически фирми и организации. През трите дни на фестивала различни аниматорски фирми, занаятчии, художници и творци ще представят своите ателиета. Най-малките гости на изложението ще могат да се включат в различни игри, сред които Площадка за безопасно движение, Лента Скайлайн и други. 

Начало на кулинарните предизвикателства ще даде Иван Звездев, който в първия ден на изложението ще  прави кулинарни демонстрации в продължение на няколко часа  на пл. „Свобода“. Щафетата ще поемат бъдещите мастер-шефове, които на 18-ти май ще вземат участие в Кулинарното състезание за деца  „Като шеф готвачите“.

За първи път фестивалът ще бъде съпътстван от „Джаз уикенд“. Русенци и гости на града ще имат възможност да чуят и видят на сцената на Доходно здание на 17-ти и 18-ти май.

Туристическо изложениеУикенд туризъм Русе“ и Фестивал на туристически забавления и анимации се организират от Община Русе, общинско предприятие „Русе арт“ с подкрепата на Министерство на туризма на Република България и са във връзка с активната политика на министерството за промотиране на региона и страната като целогодишна туристическа дестинация. Фестивалът е отличен с награда за най-добро събитие в културния туризъм „Иновативен туристически продукт“ за 2018-та година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари