Пламен Стоилов откри „Ruse Ice Fest 2014”

2

На алеята пред хотел „Дунав Плаза“, снощи в 17.30 ч., кметът Пламен Стоилов откри „Ruse Ice Fest 2014”. Първото по рода си събитие в България се организира с подкрепата на Община Русе, фондация „Русе – град на свободния дух“ и съорганизатор SOFIA ICE. На откриването присъстваха още зам.–кметовете Даниела Шилкова, Наталия Кръстева, Иван Григоров и Страхил Карапчански, както и главният архитект на Общината арх. Бучуковска. Програмата започна с изпълнение на балет „Мираж“ от ОбДЦКИ. Впечатляващо огнено шоу, аплодирано бурно от русенци, изпълни клуб „Дивинитас“.

На сцената пред хотел „Дунав плаза“ бяха представени и творците, които създават най-голямата атракция – ледените фигури. Това са Руслан Коровков от Русия, който е възпитаник на Художествената академия в София, Дилън Корбет от Канада, двамата испанци - Хуан Карлос Мартинес от Мадрид и Луис Рибалта от Барселона и русенецът Виктор Царски, който  същата вечер пътуваше към родния си град. Програмата продължи с концерт на русенската група „Old Guns“, която изпълни популярни парчета на български и чужди рок-групи.

 Една от най-големите атракции беше леденият бар. Кметът Пламен Стоилов се включи като помогна за заглаждането на ледената повърхност. Създаването му стана пред очите на русенци и гостите на града. „Ruse Ice Fest 2014“ ще продължи до края на седмицата, а в събота (13.12.2014) от 12.00 часа ще бъде награждаването на отличената като най-добра ледена фигура. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари