Пиян тираджия се опита да подкупи полицаи на пътя Русе - Велико Търново

0
Шофьорът хвърлил няколко банкноти от 5 и 10 лева
Шофьорът хвърлил няколко банкноти от 5 и 10 лева Снимка: Dunavmost

Бързо производство е образувано срещу водач на товарен автомобил, опитал да подкупи полицаи, след като са го установили да управлява с алкохол над 1,2 промила.

Вчера служители на РУ – Бяла, при осъществяване на пътен контрол на главен път І-5 / гр. Русе - гр. Велико Търново, в района на км 49+400, са спрели за проверка ТИР, управляван от 54-годишен мъж от силистренско село.

Мъжът е бил поканен от униформените до служебния автомобил да предостави документите си за извършване на проверка и за проба за употреба на алкохол. При последвалата проверка с техническо средство, уредът отчел 1,32 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух от водача. След проверката за алкохол, шофьорът хвърлил през отворената предна дясна врата на служебния автомобил няколко банкноти в български лева с номинал от по 5 и 10 лева. За случая е уведомена дежурната част на районното управление и са предприети необходимите действия по документирането му. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на ОДМВР - Русе.

Установено е, че хвърлените банкноти са на обща стойност 100 лв. Те са иззети от разследващите. На водача са съставени съответните актове за установяване на административни нарушения.

По случая е започнато бързо производство за престъпления по чл.304а, пр.6 от НК и по чл.343б, ал.2 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари