Шофьор подхвърли 50 евро на полицаи край Бяла

1
55-годишният мъж е задържан
55-годишният мъж е задържан

55-годишен мъж е задържан, след като предложил подкуп на служители на РУ - Бяла, за да не му пишат акт за нарушение на ЗДВП.

На 17 юли  при осъществяване на обход по главен път I-5 /гр. Русе - гр. Велико Търново/, в района на км 51+800, екип на РУ – Бяла е забелязал, че в самото кръгово кръстовище,  между изхода за град Бяла и този в посока град Русе е спряла товарна композиция. Униформените са установили, че ТИР-ът е с турска регистрация /влекач "Mercedes" с прикачено полуремарке "Krone"/ и е с вдигната кабина, без пуснати аварийни светлини, и без поставен предупредителен светлоотразителен триъгълник, а шофьорът /55-годишен турски гражданин/ извършвал ремонтни дейности.

Полицаите поискали документите на шофьора и документите на управляваната от него товарна композиция, след което са го поканили до служебния автомобил, за да му съставят акт за извършеното от него нарушение на ЗДВП. Той се приближил до униформената кола, където единият от полицаите вече бил седнал на предната седалка за съставяне на акта с документите на водача. Тогава 55-годишният мъж хвърлил през отворената предна дясна врата на служебния автомобил една банкнота с номинал от 50 евро и си издърпал документите. 

За случилото се е сигнализирано в РУ – Бяла. На място е изпратена дежурна оперативна група, извършен е оглед и е документиран случая.

Образувано е бързо производство срещу 55-годишния мъж. Той е задържан от полицаите и с постановление на прокурор му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари