Пиян тийнейджър катастрофира след запой в Раковски

0
13-годишното момче се заби в нива с колата на майка си
13-годишното момче се заби в нива с колата на майка си Снимка: БГНЕС

13-годишното момче се заби в нива с колата на майка си след запой 

13-годишно момче със солидното количество от 1,42 промила алкохол излезе от пътя с кола и спря в нива край Раковски. Сигналът, че лек автомобил, марка „Опел Тигра“, който се е движел в посока от Раковски към с. Отец Кирилово, се намира в земеделски имот, е получен в 1:20 часа вчера. Изпратените на място полицейски екипи установили, че колата е била управлявана от 13-годишно момче. При извършен тест за алкохол „Алкотест Дрегер“ пробата отчела концентрация на алкохол в кръвта му от 1,42 промила, съобщиха от прокуратурата.

Преди да се качи в автомобила, малолетният бил със свои връстници на спортно игрище в Раковски, където пили бира. По-късно той се върнал в дома си, откъдето взел ключа от автомобила, ползван от майка му, запалили го и потеглил в посока към с. Отец Кирилово. По пътя изгубил контрол, напуснал пътното платно и навлязъл в близката нива. Детето не е пострадало.

Момчето е малолетно и не подлежи на наказателна отговорност. В хода на проверката е бил съставен акт на майката за извършено нарушение по Закона за движение по пътищата. Регистрационните табели на автомобила са свалени след инцидента и той е дерегистриран, съобщиха от прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари