Пиян шофьор уби дете на пешеходна пътека в София

0
На метри от катастрофата са три училища и сградата на МВР
На метри от катастрофата са три училища и сградата на МВР Снимка: btvnovinite.bg

На метри от катастрофата са три училища и сградата на МВР

15-годишно момче бе пометено докато пресича на пешеходна пътека от пиян шофьор. Прокуратурата му повдигна обвинение за престъпление при евентуален умисъл.

„По 10 или 15 пъти на ден оттук минават хора с по над 100 километра в час. Въобще не говорим за спазване на ограничението от 50 км/час. В близост има известно моторджийско кафе, дискотеки, барове. След 21 часа става състезание“, каза Сабин Коларов, който живее в непосредствена близост до кръстовището между ул. „Цар Иван Шишман“ и ул. „Генерал Йосиф В. Гурко“ в София.

„От години искаме тук да се сложи легнал полицай. Предполагам, че не го правят заради МВР, за да могат да минават на лампи с превишена скорост. В близост са три училища – 7 СУ, 133 СУ и 6 ОУ. Преди една година моето куче удариха на тази пешеходна пътека, обясни Коларов, цитиран от bTV.

„Думата справедливост я няма и няма да я има, докато господата депутати и г-н Денков не са запознати с проблемите на всички семейства и защо се стига до безнаказаност. Чакат се с години експертизи. Чакат се с години кръвни тестове. Чакаме с години решения на съда. Всички тези убийци са на свобода и продължават да имат шофьорски книжки“, посочи Петя Иванова, майка на загинало дете след катастрофа.

„Още колко убити деца трябва да има на пътя, за да се случи нещо“, каза още тя.

„Ани и Явор бяха пометени на 50 метра от входната врата на дома си. Тази трагедия, която се случи е показател за ужасяващите проблеми. Както шофирането след алкохол и наркотици, така и шофирането с превишена скорост трябва е умишлено деяние – няма какво да се заблуждаваме“, допълни Жулиета Михайлова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    селянин
    И все пак, пазете се сами.
  • 1
    1
    ...
    Народът оскотя.Ни глоби ни мерки ни конфискации го стряскат. Пие и не спазва ограничения.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари