Питон яде котенца в столичен квартал

0
Питон яде котенца в столичен квартал

Питон яде бездомните котки в „Люлин", изпищяха хората в най-големия общински район у нас. В профилите си във фейсбук те пишат, че голямата змия обитава карето зад блоковете 906, 907, 906П, 908. На мястото имало много улични котки. Всяка година те раждали малки. Това лято обаче всички котенца мистериозно изчезнали.

Живея на I етаж, в блок 906 вх. А. Преди няколко дни, чуваме котката ни да извива на умряло на перваза. Майка ми скочила и запалила лампата. Видяла намотано кълбо, което се изстреляло и скочило срещу котката и срещу нея. Майка ми видяла питон, на цвят сив с бяло, около 1,5 метра", пише софиянец на страницата си във фейсбук, цитиран от „Би нюз".

Хората се обадили на тел. 112, а оттам изненадващо им казали, че не било работно време. Настояли сами да проверят къде се крие питонът. „Да го хванем за опашката може би?", пише още ужасеният софиянец. На 4 август отново звъннал, но му отговорили, че няма кой да се занимава с такива случаи.

Пожарникарите също отказали да гонят змията. „Какво да правя? Помагайте! Не смеем да си отворим прозореца", оплака се люлинчанинът. Страшно е и друго - само на метри от змийското каре се намира двора на 40-о СОУ „Луи Пастьор", в който постоянно играят деца.

Човек от района разказа, че питонът обитава мазе в блок 906. „Нито една институция не вярва. Мислят, че сме се надрусали и подаваме фалшиви сигнали. Снощи една съседка простря. Малко по-късно прането ѝ падна и жената слезе да го вдигне. През това време змията мина между краката ѝ. Вдигна се голям вой. Свързахме се с учени от БАН, обещаха да дойдат", обясни столичанинът.

Според него питонът нарочно е пуснат, за да бъде намалена популацията от улични котки. „Съмняваме се в една комшийка, която гледаше игуана и други екзотични животни. Жената се премести преди време, но може дъщеря ѝ да е пуснала питона в знак на омраза срещу котенцата", допълни софиянецът.

Според него не е нормално всеки да може да си купи свободно всякакво екзотично животно от зоомагазините. Дори се съмнява, че и по границите никой не упражнява контрол по внасянето на такива твари.

„Живеем в ненормална държава, щом вече и от питони трябва да се пазим край домовете си", коментира мъжът. Под поста му във фейсбук няколко природозащитници обясняват, че всички змии са защитен вид у нас. Тази, независимо каква е, трябва да бъде хваната, а не убита като ягуара, който онзи ден избяга от Зоопарка в Ловеч и по-късно бе застрелян в главата.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари