Петте най-ненужни автомобилни функции на 2022 година

1
Според шофьорите лостчетата за смяна на предавките от волана не са от реална полза
Според шофьорите лостчетата за смяна на предавките от волана не са от реална полза

Според шофьорите лостчетата за смяна на предавките от волана не са от реална полза

Американската компания SlashGear попита шофьорите в САЩ коя според тях е най-безсмислената опция, предлагана за нов автомобил на пазара през 2022 година. В изследването са участвали на 600 респонденти, като 1/3 от тях посочват, че лостчетата за смяна на предавките от волана не са от реална полза в най-често срещаните ежедневни ситуации на шофиране, предава Automedia.bg.

В крайна сметка в списъка попадат 5 функции, предлагани срещу доплащане при покупката на нов автомобил през тази година.

Лостчета за смяна на предавките от волана (33,5%)

Повечето хора изобщо не го използват. По-голямата част от автомобилите вече са автоматични и малкото допълнително представяне на пътя, което можете да получите от колата си с помощта на тази функция, просто не е необходимо на огромното мнозинство хора.

Автоматични врати (23,6%)

Тази страхотна функция е почти символ на статус, но на практика тя е по-скоро неудобно и често забавя влизането и излизането от колата, което може да бъде много изнервящо. Едно просто дърпане с ръка прави процеса много по-бърз.

Люк на тавана (21,9%)

Близо 22% от анкетираните са на мнение, че автомобилът не се нуждае от люк на покрива и е напълно излишно да се плаща за подобна опция. Когато повечето коли имат поне шест прозореца, седми - само за да добавите малко светлина отгоре, не изглежда чак толкова необходим.

Електрически огледала (15,8%)

Благодарение на електрическото задвижване, водачът не трябва да отваря прозорец или да излиза от колата, за да регулира огледалния елемент. Трябва само да натисне бутон в кабината. Някои шофьори обаче смятат, че настройката с бутон отнема цяла вечност и е далеч по-просто огледалото да се завърти с ръка.

Система за динамично управление (6,44%)

Експертите бяха изненадани, че тази функция изобщо е попаднала в списъка, тъй като наистина е полезна, особено за тези, които карат в сурови зимни условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари