Петролът поскъпна след смекчаването на локдауна в Шанхай

0
ОПЕК предупреди, че ще бъде невъзможно да увеличи производството, за да компенсира загуба на руските доставки
ОПЕК предупреди, че ще бъде невъзможно да увеличи производството, за да компенсира загуба на руските доставки

ОПЕК предупреди, че ще бъде невъзможно да увеличи производството, за да компенсира загуба на руските доставки

Цените на петрола тръгнаха нагоре в днешната търговия, след като страховете от свиване на търсенето в Китай отслабнаха със смекчаването на някои ковид ограничения в Шанхай. Същевременно ОПЕК предупреди, че ще бъде невъзможно да увеличи производството достатъчно, за да компенсира загуба на руските доставки, предаде Ройтерс.

Сортът Брент от Северно море, който е референтен за Европа, поскъпна с 1,72 долара или 1,75 на сто до 100,20 долара за барел.

Американският лек суров петрол повиши цената си с 1,76 долара или 1,87 на сто до 96,05 долара за барел.

И двата типа контракти вчера загубиха около 4 на сто.

Шанхай обяви вчера, че около 7000 жилищни сгради са били класифицирани като зони с нисък ковид риск, след 14 дни без отчитане на нови инфекции. Впоследствие районите на града смекчиха някои ограничения.

Същевременно, на фона на обсъжданите в ЕС планове за петролно ембарго срещу Русия, ОПЕК предупреди, че от пазара могат да бъдат загубени около 7 милиона барела дневно руски петрол и други течни горива заради санкции или доброволно приети ограничителни мерки, както и че картелът няма да може да замести тези количества.

Служители на европейските институции са разговаряли вчера във Виена с представители на ОПЕК. Организацията е посочила пред ЕС, че вече действащите и бъдещи санкции срещу Русия могат да създадат един от най-тежките в историята шокове от страна на предлагането.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ...
    хахахахаха, бахахабабахахахах мухахамухаахахахах. Хората им казват, от вашите доброволни санкции ще стане много страшно, но бездетните уроди искат още и още... много са смешни в безмозъчната си истерична омраза. да става 6 лв. горивото, да спират тока, газа и да стане ясно веднъж за винагииииии, че ако се ебаваш с Раша, се ебаваш със собственото си оцеляване.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари