Кирил Петков: Всички кметове ще могат да извършат важните за тях проекти

0
Брифинг на министър-председателя в оставка Кирил Петков, регионалния министър Гроздан Караджов и министъра на образованието Николай Денков
Брифинг на министър-председателя в оставка Кирил Петков, регионалния министър Гроздан Караджов и министъра на образованието Николай Денков Видео: NOVA

Брифинг на министър-председателя в оставка Кирил Петков, регионалния министър Гроздан Караджов и министъра на образованието Николай Денков 

222 общини ще получат финансиране за проектите си. Всички кметове ще могат да извършат важните за тях проекти. Ще се разпределят по обективен начин средствата, с ясни изисквания за проектите". Това обяви министър-председателят в оставка Кирил Петков. 

По думите на регионалния министър Гроздан Караджов става въпрос за 418 милиона лева. А проектите покриват население от 6 171 361 души в страната. 

„До края на деня ще обявим и окончателния списък, по който общините ще могат да идват от понеделник в МРРБ и да сключват договори”, заяви Караджов.

Министърът на образованието обяви, че ще бъдат предоставени 70 млн. лева на 175 учебни заведения - 151 училища и 24 детски градини. С предимство ще се дават средствата за спешни ремонти и енергийна ефективност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари