Петко Славов прехвърли вината за трагедията върху бабата на малката Рая

3
Обвиняемият за смъртта на момиченцето в "Долапите": Не разбрах, че съм блъснал някого
Обвиняемият за смъртта на момиченцето в "Долапите": Не разбрах, че съм блъснал някого Снимка: Кис 13

Окръжният съд в Русе наложи най-тежката мярка за неотклонение на водача, причинил смъртта на 5-годишното дете в Русе преди няколко дена.

Петко Славов ще остане за постоянно в ареста до края на съдебния процес срещу него. Обвинителният акт срещу него ще бъде за причинена смърт по непредпазливост, съобщи Кис 13.

Припомняме, че във вторник тежкотоварния автомобил, шофиран от обвиняемия Петко, прегази момиченце в квартал "Долапите", вследствие на което детето загива на място. 76-годишният мъж не спира, а след кратко издирване полицията го установи и задържа.

Днес в съдебната зала Петко каза, че във фаталния ден, не видял нито бабата, нито детенцето, а само кучето, което започнало да лае, когато преминавал с камиона. Не чул и никакъв удар или "лопане", което да му подскаже, че е блъснал детето. Прехвърли и вината към бабата, че е оставила момиченцето безнадзорно.

Обвиняемият уточни пред журналисти още, че предишната катастрофа със загинал, която има в досието си, е била през 63-та година, като вече е изтърпял наказанието си за нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари